Musicon-Bydelen;

Kreativitet, mangfoldighed, fællesskab og dynamik!

Er blot nogle af de ord, som beskriver Musicon.

Musicon er i konstant udvikling og visionen er at Musicon vil skabe værdier for hele byen og regionen i form af nye virksomheder, gode boliger, inspirerende parkområder og kulturelle attraktioner. Det skal gøre Roskilde til et sjovere sted at bo.

Musicon som er Roskildes kreative bydel var førhen et industrikvarter beliggende mellem Roskilde Dyrskueplads og Roskilde station. Af samme årsag var der ikke mange, som benyttede eller kendte til området, udover dem som arbejdede.

Idag er det en helt anden sag, hvor Musicon rummer mere end 70 aktører blandet med virksomheder, museum, skatehal/skatepark, kunstskole og meget mere.

Det tidligere rå industrikvarter er nu blandet med nybyggeri, men stadig med præg af nogle af de gamle rå bygninger.

Musicon er en bydel med plads til alle og hvor ildsjæle og iværksættere kan være med til at præge udviklingen, heraf et containerstriben benævningsværdig  – hvor der både er musikskole, mikrobryggeri, kafferisteri, merchandisebutik og mange andre små butikker.

Udover Musicon er den kreative bydel er fokusset og visionen også, at der skal tages hensyn til naturen og de menneskelige ressourcer – hvorfor Musicon også er Roskildes grønne bydel.

Parkering i området

Musicon er en bydel i konstant udvikling. Derfor ændrer parkeringsforholdene sig også ind i mellem i takt med, at nye arealer bebygges.

Der vil blive etableret 3 parkeringshuse i området, som bl.a. skal facilitere beboere og erhvervslejere i Musicon området.

Derudover er der tidsbegrænsning på de nærliggende veje med tidszoner ml. 30 min. – 2 timers parkering.

Hold dig opdateret omkring parkeringsforholdene her